actueel nieuws
terugklik om pagina af te drukken
Amsterdam, 10 september 2003

AANGEPASTE GEDRAGSCODE

Wij willen u wijzen op de ADVIESWIJZER die Eurolloyd inmiddels heeft samengesteld voor de sub-agenten die samenwerken met Eurolloyd Verzekeringen.
Onze advieswijzer richt zich dus niet op de relatie met consumenten, maar op onze relatie met andere tussenpersonen.

U treft de advieswijzer natuurlijk ook aan op de speciale website voor leden van VEID.

TERUGTREDENDE VERZEKERAARS
Talloze verzekeraars hebben gedurende een groot aantal jaren slechte resultaten kunnen compenseren met grote winsten, veelal verkregen via hoog renderende beleggingen. Daaraan is in 2001 abrupt een einde gekomen.

Sindsdien informeren wij uw kantoor en onze andere sub-agenten in Nederland regelmatig over de vele kansen om nieuwe klanten te vinden voor de verzekeringsproducten die wij (u) bieden. U kunt onze berichtgevingen nog steeds terug vinden in de rubriek “persberichten” onder de nieuws-knop op onze website.

OPZEGGINGEN DAGELIJKSE KOST VANAF 01-10-2003
Als wij ons niet vergissen, zult u de komende weken wederom ongekende kansen krijgen om uw portefeuille uit te breiden met polissen die door terugtredende verzekeraars zijn opgezegd. Indien Eurolloyd Verzekeringen zulke opzeggingen ontvangt, dan informeren wij onze sub-agenten altijd tijdig voor de premievervaldatum.

Heeft uw kantoor bepaalde verzekeringen via een andere assurantiemakelaar ondergebracht op de co-assurantiemarkt, dan raden wij u aan om rond 10 oktober a.s. te informeren of en zo ja welke verzekeringen door verzekeraars zijn opgezegd.
Het is niet verstandig om tot de kerstdagen te wachten met het zoeken naar vervangende risicodekking. Aanvraagformulieren en productinformatie treft u aan op onze website.

WOLKBREUKEN, DIJKDOORBRAAK WILNIS, SCHADE DOOR TERRORISME
De Minister van Binnenlandse Zaken stelde onlangs in het NOS-journaal dat dergelijke risico’s onverzekerbaar zijn. Omdat deze stelling pertinent onjuist is, hebben wij gereageerd via ons persbericht van 26 augustus 2003. U treft het bericht aan op onze website via “nieuws” bij “persberichten”.

Prima initiatief:
Inmiddels heeft een zeer actieve tussenpersoon de website “dijkdoorbraakverzekering” geopend.