actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

Amsterdam, 3 juni 2003

Oprichting Vakgroep Externe Intermediaire Dienstverleners

Op 02-07-2003 heeft een groep initiatiefnemers de Vakgroep Externe Intermediaire Dienstverleners (VEID) opgericht. Doelstelling van de vakgroep is om te komen tot organisatie van bedrijven die zich richten op de dienstverlening aan het assurantie intermediair. Het kan daarbij gaan om dienstverleners die verzekeringsprodukten voor het assurantie intermediair tot stand brengen (assurantiemakelaars en gevolmachtigde agenten) maar ook om dienstverleners die pensioen- leven- of hypotheekprodukten voor het assurantie intermediair afsluiten.

Voorts zullen ook dienstverleners die zich op dit gebied profileren als portefeuille-bank, back-office of franchise-organisatie uitgenodigd worden lid van de vakgroep te zijn.
Op dit moment heeft een eerste verkenning van de markt reeds de namen van een 80-tal bedrijven opgeleverd. Tijdens het beraad van vandaag waarbij een aantal (11) bedrijven was uitgenodigd, is een werkgroep samengesteld van 5 personen. Deze werkgroep zal zich inzetten om ten spoedigste een uitnodiging toe te zenden aan alle externe dienstverleners die belangstelling zouden kunnen hebben om lid te worden van de vakgroep.

Uitgangspunt voor een lidmaatschap zal zijn dat de onderneming beschikt over een SER-inschrijving en zich volledig richt op de dienstverlening aan meerdere tussenpersonen.
Voorts zal op korte termijn een gedragscode worden vastgesteld, vergelijkbaar met de GIDI, met het doel tussenpersonen op gelijkwaardige wijze te kunnen informeren omtrent de dienstverlening die door een lid van de vakgroep wordt aangeboden en de regels die daarop van toepassing zijn.

Ook zal de vakgroep zich inzetten voor het behartigen van de belangen die deze expliciete intermediaire groep heeft waar het gaat om wetgeving zoals binnen het kader van de WFD. Op korte termijn zal ook met de Autoriteit FM contact worden gelegd. Dit met het doel de Autoriteit uit te nodigen haar te informeren omtrent de plaats van de Externe Dienstverleners binnen het kader van de totstandkoming en voortzetting van overeenkomsten die door hen in opdracht van tussenpersonen zijn afgesloten namens de door hen vertegenwoordigde cliënten.

Namens de werkgroep,
Hans van Ommen (Eurolloyd Verzekeringen)
Peter Letschert (FAB)
Lex van Kampen (Van Kampen Groep)