actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

8 december 2001

Informatie voor het intermediair.
Het was te verwachten: sinds augustus 2001 is de verzekeringsmarkt overspoeld door een stroom van opzeggingen. Met name de verzekering van bedrijfsmatige risico’s is fors duurder geworden. De premieverhogingen variëren van 50% tot 1200%.

FAQ (Frequently Asked Questions)
1) WAAROM ZIJN DE PREMIES BIJ LUGT SOBBE NU ZO CONCURREREND?

Dat komt omdat de "zware risico’s " bij ons altijd al een hogere premie hebben betaald dan de risico’s waar goede afspraken gemaakt konden worden m.b.t. schadepreventie e.d. De uitgebreide risico- informatie die wij d.m.v. het (door velen betreurde..) gedetailleerde aanvraagformulier indertijd van u ontvingen, biedt ons thans het voordeel dat prolongaties doorgaans tot nu toe probleemloos kunnen plaatsvinden. Premieaanpassingen kunnen daardoor veelal worden voorkomen.
2) GELDEN DIE TARIEVEN OOK VOOR NIEUWE ZAKEN?
Waar mogelijk wel, maar in de praktijk moet toch rekening gehouden worden met het feit dat met name grotere bedragen moeizamer ondergebracht kunnen worden dan voorheen. Dat kan voor die polissen een effect van premieverhoging tot gevolg hebben, maar daar ontkom je niet aan in de huidige (overspannen) verzekeringsmarkt.
3) IS VOORLOPIGE DEKKING NOG STEEDS MOGELIJK?
Het is bij Lugt Sobbe goed gebruik u een voorlopige dekking aan te bieden gedurende 7 dagen als er sprake is van onverzekerde bedrijfsmatige belangen. Het ingevulde aanvraagformulier dient dan wel in ons bezit te zijn. Onze schriftelijke offerte ontvangt u vervolgens binnen 7 dagen. Foto’s of aanvullende inlichtingen dienen binnen deze termijn te worden aangeleverd.
Gelet op de stroom van aanvragen die thans op ons af is gekomen voor het verzekeren van bedrijfsmatige risico’s (zoals bedrijfsgebouwen, bedrijfsuitrusting, bedrijfsschade, reconstructie en handelsgoederen), hebben wij gezocht naar een nieuwe (naar wij hopen tijdelijke) formule die ons in staat moet stellen om aan de hoge verwachtingen van het intermediair tegemoet te komen.
4) HOGE WERKDRUK: TOCH VOORLOPIGE DEKKING MOGELIJK?
Ja, met onmiddellijke ingang zijn de navolgende regels van kracht als voorlopige dekking gewenst is:
Indicatieofferte per e-mail:
Deze offerte ontvangt u op basis van een door uw kantoor ingevuld formulier "indicatieofferte" (u treft het formulier aan op de Extranet pagina van onze website) ofwel
Uitgebreide schriftelijke offerte:
Ontvangt u op basis van een door u met cliënt volledig ingevuld aanvraagformulier (deze treft u aan op de pagina "productinformatie" op onze website)
Voorlopige dekking van 30 dagen:
kunnen wij doorgaans wel realiseren mits de omvang van de verzekeringsaanvraag niet groter is dan Euro 12,5 miljoen. De periode van 30 dagen achten wij gewenst omdat wij momenteel niet mogen verwachten dat de werkdruk bij het intermediair, verzekeraars en op ons kantoor zal toelaten dat een kortere periode als zinvol kan worden bestempeld.
Kosten voorlopige dekking:
Omdat het ongewenst is dat een voorlopige dekking gedurende 4 weken gratis van kracht kan zijn, wordt voorlopige dekking slechts aangeboden onder de voorwaarde dat de (netto)premie voor de eerste periode van 30 dagen, ogenblikkelijk voldaan dient te worden. De omvang daarvan wordt in onze bevestiging gemeld.
Betaling van de premie "voorlopige dekking"
De risicodekking wordt niet eerder van kracht dan nadat aan de bank schriftelijk opdracht is verstrekt het verschuldigde te voldoen aan Lugt Sobbe. Indien de voorlopige dekking niet wordt omgezet in een definitieve opdracht, vervalt de dekking automatisch per de overeengekomen datum te 12.00 uur ‘s-middags.

Wij spreken de hoop uit u met deze nieuwe regeling enige ruimte te bieden om de werkdruk iets te verzachten zodat tot een weloverwogen besluitvorming gekomen kan worden.

LUGT SOBBE & CO. B.V. Verzekeringen