actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

20 september 2001

Zoals wij u gedurende de afgelopen maanden hebben bericht, is de hevige jarenlange concurrentie op verzekeringsmarkt er de oorzaak van dat de verliezen van verzekeraars zijn opgelopen tot ongekende hoogte. De gevolgen konden niet uitblijven en een stroom van opzeggingen is op gang gekomen.

Indien u cliënten heeft wier verzekeringen zijn opgezegd, dan zullen verzekeraars slechts bereid zijn om een prolongatievoorstel te overwegen mits tijdig een aanvullend vragenformulier is ingediend. In nauw overleg met de sectie makelaars ter beurze van de N.V.A. hebben verzekeraars een 4-tal formulieren vastgesteld.
Aangezien Lugt Sobbe werkt via het vrije assurantie-intermediair (en dus niet met eigen buitendienst), hebben wij de betreffende formulieren op het openbare gedeelte van de extra-net pagina van onze website geplaatst.
U treft ze aan op www.lugtsobbe.nl (kies voor de extranet-pagina en kijk bij "andere formulieren"

Prolongaties
De formulieren zijn uitsluitend te gebruiken indien voortzetting wordt beoogd van een lopende verzekering die gesloten is op de co-assurantiemarkt.

Nieuwe aanvragen
Voor nieuwe aanvragen zal te allen tijde het gebruikelijke aanvraagformulier ingediend moeten worden, eventueel aangevuld met foto's of bouwtekeningen.
U dient er rekening mee te houden dat alle makelaars geruime tijd nodig zullen hebben om opgezegde verzekeringen te herplaatsen of over te sluiten.

GEEN FORMULIER?
Heden is aan de beursmakelaars te verstaan gegeven dat zaken waarvoor niet tijdig het benodigde formulier is ontvangen, wellicht niet tijdig zullen kunnen worden herplaatst of overgesloten. Het is derhalve van het grootste belang dat u bij uw cliënten informeert of men een opzegging heeft ontvangen en zo ja, of het indienen van een vragenformulier aan hen is aangezegd.

Opzeggingen voor verzekeringen die via Lugt Sobbe zijn afgesloten zullen te allen tijde via uw kantoor worden aangemeld, maar het gaat hier vanzelfsprekend ook over polissen die niet via ons zijn afgesloten.

De aanslagen in de US hebben zeker mede bijgedragen aan de huidige spanningen in de verzekeringswereld, maar ook zonder de door terreur aangerichte schade zou deze maatregel van kracht zijn geworden.
U doet er goed aan uw cliënten voor te bereiden op een premieverhoging van 50% tot 900% afhankelijk van de aard van het verzekerde risico.

Naast de opzeggingen in de brandsector, dient u tevens rekening te houden met een aanzienlijke hoeveelheid opzeggingen in de aansprakelijkheidssector (AVB).
Met vriendelijke groet,
Lugt Sobbe & Co. B.V.