actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

Jaargang: 2001, nummer: 01

Wellowell verkijkt zich op assurantie-Pietje Bel

Het is bij 'de oude garde' bekend dat Hans van Ommen van Lugt Sobbe & Co af en toe graag de rol van Pietje Bel in verzekeringsland mag spelen. Zo reageerde hij onlangs op geheel eigen wijze op de komst van Wellowell, NN's virtuele assurantiekantoor. Lugt Sobbe lanceerde als tegenhanger www.nottonott.nl, om daarmee het belang van persoonlijk advies in verzekeringen onder de aandacht te kunnen brengen.

   Bij Wellowell vonden ze dat niet zo leuk, zeker niet vanwege het introductietekstje op de beginpagina van Nottonott. Wellowell vond het onacceptabel om over één kam te worden geschoren met vergelijkingssites "waarop alleen de prijs bepalend is".

   Op 21 december werd Van Ommen per (fax)brief gesommeerd om de verwijzing op nottonott.nl naar Wellowell met onmiddellijke ingang te verwijderen, dan wel ervoor zorg te dragen "dat de informatie die u over Wellowell vermeldt op uw website correct is". Als niet integraal aan het gevorderde zou worden voldaan "zullen wij tegen uw onderneming rechtsmaatregelen treffen".

   Hans van Ommen reageerde per kerende fax. Hij liet daarin blijken, dat hij de tekst best wel wilde aanpassen en gaf Wellowell de gelegenheid daarvoor een concept aan te leveren. Inmiddels is de tekst enigszins aangepast, zodanig dat er in juridisch opzicht amper een speld tussen valt te krijgen. Er wordt nu gesteld dat het 'voornamelijk' om alledaagse standaardproducten gaat en dat de prijs 'zeer bepalend' is.

   Wellowell heeft eieren voor haar geld gekozen en snel geleerd, dat je van goeden huize moet komen om Van Ommen in een hoek te dringen.