actueel nieuws terug klik om pagina af te drukken

 

Het Verzekeringsblad: 24 oktober 2002

 

Interview met directeur Hans van Ommen

Wanneer is uw onderneming opgericht?
Het geboortejaar van onze onderneming is 1835. Op 1 oktober 2002 is de naam van het bedrijf omgedoopt tot Eurolloyd Verzekeringen.

Vanwaar die naamswijziging?
Omdat 'Eurolloyd' voor de consument gemakkelijker is te onthouden. Heeft u 'lugt-sobbe-en-co' wel eens telefonisch gespeld? Als iemand zich die naam al spontaan weet te herinneren, kan er naar aanleiding van de afgelopen jaren moeiteloos een A-4tje gevuld worden met verbasteringen van de naam Lugt Sobbe en Co. En het is juist de consument die wij rechtstreeks willen benaderen met onze innovatieve producten.

'Wij koppelen traditie aan innovatie'

Bent u dan van plan uw producten rechtstreeks bij de consument aan te bieden?
Nee hoor, geen sprake van! Maar het zou weleens aardig zijn als de consument zijn tussenpersoon opbelt en vraagt naar informatie van een specifiek product van Eurolloyd. Daarbij valt te denken aan de Beurspolis voor ondernemers, de Carriere Stop Polis (kapitaal bij blijvende invaliditeit of overlijden) of de Catastrofe Risico Polis (schade door rampen).
Zolang onze producten bij de consument nog niet bekend zijn, ontbreekt de vraag naar onze producten. Dat willen wij veranderen door reclame te maken.
Wat ons betreft kijkt men vaker op onze website (www.eurolloyd.nl), want daar treft men alle productinformatie, voorwaarden en aanvraag-formulieren aan.

Is die site geschikt voor zowel de consument als voor de vakgenoten?
Deze site is glashelder voor iedereen die geïnteresseerd is. Ik kan er nu natuurlijk heel diep op in gaan, want ik ben er ook best trots op, maar u kunt er het beste zelf een kijkje nemen. Overigens is speciaal voor de consument ook de site: www.maatwerkpolis.nl in het leven geroepen. Daarop kan men zelf een polis uitzoeken die het beste bij de 'eigen situatie' past. Daar treft men dus ook producten aan van andere aanbieders zoals ARAG, ELVlA, OOM, Driessen, NASSAU/Bloemers en desgewenst iedere andere aanbieder.
Dat laten wij over aan het initiatief van het intermediair.

Hoe is de naam Eurolloyd ontstaan?
Deze naam vindt zijn oorsprong in de gelijknamige verzekeringsmaatschappij die in 1919 werd opgericht door mijn overgrootvader, de heer B. van Ommen, destijds één van de firmanten van Lugt Sobbe. De Europeesche Lloyd N.V. hield toen kantoor ten huize van de firma Lugt Sobbe & Co. Eurolloyd werd opgericht naar aanleiding van de problemen die zich voordeden binnen de verzekeringsbranche als gevolg van de Eerste Wereldoorlog. Aangezien B. van Ommen een toonaangevende assuradeur was, nam hij - in nauw overleg met andere assuradeuren - het initiatief een verzekeraar op te richten waarbij risico's konden worden ondergebracht als de Engelse, Franse, Russische of Duitse verzekeraars insolvabel waren geworden. Zo was vergoeding van schade toch gewaarborgd. Nadat de doelstellingen van de maatschappij waren bereikt (de incasso van de premiegelden en de betaling van gevallen schades en de verzekeringsindustrie had zich kunnen herstellen kon de maatschappij op non-actief worden gesteld waarna deze in 1934 op kon gaan in Lugt Sobbe. 'Eurolloyd' is dus op bijzondere wijze historisch verbonden aan onze onderneming. Al in 1972 heb ik besloten de naam ooit weer te introduceren. Daarom is de geschiedenis vervolgens vastgelegd in editie 1973 van het Jaarboek Verzekeringswezen van De Bruijn (blz. 272 rubriek "niet meer werkzame binnenlandseverzekeraars"). Een kwart eeuw later is het dus zo ver.

Verandert er verder nog iets. Of is er alleen sprake van een naamsverandering?
Nee. Er verandert niets aan onze producten of de dienstverlening die wij bieden. Wij voeren nog steeds bekende producten als de Horeca Polis, Carriere Stop Polis, Catastrofe Risico Polis, de Beurspolis voor Bedrijven, de Wegam Polis en natuurlijk de talrijke special risks waarmee veel bekendheid is verworven. Menig tussenpersoon roept wel eens: "Als we het niet meer weten. dan gaan we naar Lugt Sobbe..., euhh.... Eurolloyd". Ik hoop dat we allemaal snel aan die naam gewend raken. Het is natuurlijk wel een hele tijd 'Lugt Sobbe' geweest. Samenvattend kan worden geconcludeerd dat Eurolloyd, ondanks haar naamswijziging, in de toekomst nog steeds haar bijzondere manier van zaken doen zal voortzetten.
Alleen heeft het beestje een andere naam gekregen.

 

.