actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

[Nederland]


zaterdag 28 december 1996

Verzekering voor Elfstedentocht

Van onze correspondent - LEEUWARDEN, zaterdag

Wie de Elfstedentocht wil schaatsen, kan deze winter toch met een gerust hart op reis gaan zonder het evenement te moeten missen. Assurantiekantoor Van der Meer in Lekkum bij Leeuwarden introduceert namelijk de 'Elfsteden-polis'; een annuleringsverzekering voor lieden die hals over kop naar Friesland moeten afreizen mocht de Tocht der Tochten worden afgekondigd.

Verzekeringsmakelaar Jaap van der Meer legt uit wat de inhoud van de polis is: "Men kan zich indekken tegen het risico van afreizen. Wie bijvoorbeeld wegens werk of vakantie in het buitenland vertoeft en de trip moet afbreken omdat er een Elfstedentocht komt, krijgt een vergoeding voor de gemaakte kosten. Als je een vliegticket voor een lijndienst nodig hebt, zijn de kosten namelijk niet gering."

De premie voor de 'Elfsteden-polis' bedraagt twee kwartjes per honderd gulden vergoeding. De klant kan dus zelf de hoogte bepalen. Wie zich wil indekken voor duizend gulden per dag en bijvoorbeeld zeven dagen van huis is, betaalt een premie van ƒ35.

Assurantiekantoor Van der Meer dekt de risico's via beursmakelaar Lugtsobbe in Amsterdam, die gespecialiseerd is in evenementenverzekeringen.

Auteursrechten voorbehouden © 2001. Uitgave B.V. Dagblad De Telegraaf.