actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

Jaargang: 1998, nummer: 09

Lugt Sobbe biedt intermediair gratis toegang tot Internet

De Amsterdamse assurantiemakelaar Lugt Sobbe & Co gaat het intermediair voorzien van een starterspakket waarmee 20 uur gratis op Internet gesurfd kan worden. Directeur Hans van Ommen hoopt op deze manier zo'n 1.500 tussenpersonen op de elektronische snelweg te kunnen aansluiten.

   Het is de bedoeling van Van Ommen dat tussenpersonen thuis met het pakket aan de slag gaan. "Het is niet als zakelijke toepassing bedoeld. Op kantoor beschikt het intermediair namelijk meestal al over een aansluiting het VerzekeringsAtrium".

Lugt Sobbe heeft zelf geen plekje op het Verzekerings Atrium omdat het bedrijf volgens Van Ommen evenals andere tussenpersonen van het Atrium geweerd wordt. "Het klinkt ongelofelijk oubollig, maar tussenpersonen mogen daar niet met elkaar communiceren, behalve dan per e-mail."

Eigen browser

   Het starterspakket van Lugt Sobbe bevat een Internet-abonnement bij de provider World Access/Planet Internet, waarmee de eerste twintig uur gratis gebruik gemaakt kan worden van het world wide web. Het pakket bevat daarnaast een 'Lugt Sobbe-browser' (op basis van Netscape), die in de werkbalk voorzien is van het logo van de Amsterdamse makelaar.

Ook het programma Adobe Acrobat Reader maakt onderdeel uit van het pakket. Met de Acrobat Reader kan bestaand drukwerk van Internet geplukt worden, om het vervolgens te printen. Lugt Sobbe verwacht veel van het gebruik van dit programma, waarmee haarscherpe afdrukken van bijvoorbeeld aanvraagformuleren kunnen worden geproduceerd.

Van Ommen heeft goede redenen om zijn drukwerk op deze moderne manier te verspreiden: "Op dit moment geven wij per jaar ruim f 60.000 uit aan faxkosten, onder meer omdat veel tussenpersonen zich bijvoorbeeld op het laatste moment realiseren dat ze een aanvraagformulier van ons nodig hebben. Via Internet kunnen deze formulieren elk uur van de dag opgehaald worden."

Uniek project

Het weggeven van proefabonnementen met een aantal uren gratis gebruik van Internet is momenteel redelijk gangbaar. Het gebruik van een aangepaste browser is dat niet. Volgens Lugt Sobbe betreft het zelfs een'uniek project'. De speciale browser biedt onder meer toegang tot een aparte pagina op de website van Lugt Sobbe waar diverse links op verzekeringsgebied te vinden zijn. Van Ommen denkt er een soort 'startpunt' voor tussenpersonen mee te hebben gecreëerd.

Ruim drieduizend tussenpersonen zijn afgelopen week door LugtSobbe gemaild met het Internet-aanbod. Vooraf heeft Van Ommen de actie geïntroduceerd in Rotterdam tijdens het AM Collegiaal Seminar over verzekeringstoepassingen op Internet.