actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

Amsterdam, 16 juli 2005

Verzekering Leegstaande Bedrijfsgebouwen

In toenemende mate worden wij geconfronteerd met verzoeken van tussenpersonen om leegstaande bedrijfsgebouwen te verzekeren. Provinciale verzekeraars beëindigen vaak tussentijds polissen indien er sprake is van leegstand. Het verzekeren van deze gebouwen is geen gemakkelijke zaak.

Wij verzekeren geen gebouwen die voor de sloop bestemd zijn, wel een gebouw dat wordt gerenoveerd of bijvoorbeeld een restaurant dat gedeeltelijk door brand is verwoest en herbouwd moet worden of gebouwen waarvoor nog geen definitieve bestemming of huurder is gevonden. Eurolloyd heeft gezocht naar een structurele oplossing voor de verzekering van die gebouwen.

ACCEPTATIE CRITERIA

  • dit is een service-product uitsluitend bestemd voor agentuurhouders met een actief agentschap.
  • er mag geen achterstallig onderhoud zijn;
  • er mag geen opslag van welke zaken dan ook plaatsvinden. Het gebouw moet dus ook echt leeg zijn.
  • een (tijdelijk) inbraakalarmsysteem dient aanwezig te zijn;
  • er dient een toezichtschema opgesteld en nageleefd te worden.

CONDITIES
Voorwaarden: brand/vliegtuig/stormschade
Eigen risico € 5.000,- per schade.

SCHADEVERGOEDING
Bij herstel van de schade volgt schadevergoeding op basis van herbouwwaarde. Indien geen herstel van de schade zal plaatsvinden volgt schadevergoeding op basis van verkoopwaarde (verschil tussen verkoopwaarde voor en na de schade).

No-claim korting
Indien schadevrij, wordt restitutie van premie verleend op basis van het verschil tussen de berekende premie en de premie die verzekeraars berekenen voor het verzekeren van de gebouwen gedurende de eerste twee jaren nadat de gebouwen weer in gebruik zijn genomen. Het recht op deze teruggave van premie komt te vervallen, indien en zodra de (nieuwe?) eigenaar besluit om de gebouwen - nadat deze weer in gebruik zijn genomen - bij andere verzekeraars te verzekeren.

Aanvraagformulier
Aanvullende informatie en het aanvraagformulier vindt u terug op onze website
www.eurolloyd.nl bij producten.