actueel nieuws terug klik om pagina af te drukken

 

Verzekeringsblad: 26 oktober 2000

 

Lugt Sobbe wordt Eurolloyd
lugt Sobbe & Co. is opgericht in 1835 door Jan lugt sr., koopman te Amsterdam. Hij start zijn activiteiten met "ene zaak van assurantie". Jan lugt sr. zoekt en vindt compagnons/firmanten. De heren C.l.Sobbe (1878) en B. van Ommen (1894) treden toe als firmant/deelgenoot in de firma. De naam van de zaak wordt in 1878 lugt Sobbe & Co. Terwijl andere klinkende namen uit die tijd als Bekouw & Mijnssen, Blom & v.d. Aa, Bruns ten Brink & Co., Langeveldt Schroder, Mr. H.Mees Assuradeuren, Orobio de Castro, Roland Holst & Zoon, O.W.J. Schlencker, Tollenaar & Wegener, veelal door overnames zijn verdwenen, is lugt Sobbe & Co. nog altijd als onafhankelijk makelaar en Lloyd correspondent actief. Zoon H.B.P. van Ommen volgt zijn vader B. van Ommen op in 1917. Hij is het die in 1921 start met het verzekeren van bijzondere risico's. De handelmaat-schappijen die zich richtten op N.O.-Indië (Indonesië) waren belangrijke klanten van Lugt Sobbe.
H.B.P van Ommen wordt in 1948 opgevolgd door zijn zoon Hans Bastiaan. Sinds 1970 staat de 7e generatie aan de leiding van het familiebedrijf: wederom een Hans Bastiaan van Ommen.

Eurolloyd.
In 1917 was Bastiaan van Ommen samen metjhr mr Teding van Berkhout oprichter van de verzekeringsmaatschappij Eurolloyd. Later ging deze maatschappij op in lugt Sobbe. "We zijn druk doende om dit label weer in Nederland in te voeren", onthult Van Ommen.
"Eigenlijk had dat al in 1998 zijn beslag moeten krijgen, maar wij ontdekten -net op tijd -dat een Nederlandse beursmakelaar onder deze naam fraude heeft gepleegd. De lucht is nu gezuiverd en dus bereiden wij ons voor op een nieuwe toekomst onder een beter herkenbaar label." Waarmee de laatste klinkende beursmakelaarsnaam verdwijnt? "Het is niet anders, maar we hebben hele goede producten die een in de huidige tijd aansprekend 'merk' verdienen. En aan dat vereiste voldoet een naam als Eurolloyd helemaal ".

 

 

.