actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

Gepubliceerd op maandag 15 september 2003, De Telegraaf

Brand palletfabriek Beek aangestoken

BEEK (ANP) - De brand die in de nacht van zaterdag op zondag bij palletfabriek Benedco in Beek woedde, is aangestoken. Dat meldde de politie Limburg-Zuid maandag. Het vuur ontstond in een uithoek van het terrein van de fabriek, waar pallets lagen opgeslagen.

Door de brand knapten drie hoogspanningskabels van een mast bij het fabrieksterrein. Ze vielen op de bovenleiding van een spoorlijn en op een timmerfabriek. De brandweer moest uit angst voor elektrocutie het blussen een uur lang staken, tot de stroom van het leidingnet was gehaald. Intussen greep de vuurzee zodanig om zich heen, dat de palletfabriek volledig in de as werd gelegd.
De politie zette bij het zoeken naar de oorzaak onder meer een brandhond in, een speurhond die brandversnellende middelen kan opsporen. De hond vond echter niets. Wel staat voor de technische recherche vast dat er sprake is van brandstichting. Er was niets waardoor het vuur spontaan kon ontstaan. Verder onderzoek moet uitwijzen op welke manier de brand is gesticht.