actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

Amsterdam, 26 september 2002

Oude bekende ‘terug van weggeweest’
Per 1 oktober 2002 keert een oude naam terug in de Nederlandse, Belgische en Engelse verzekeringsmarkten. Op die datum voeren de verzekeringsbedrijven Lugt Sobbe & Co. B.V. te Amsterdam en LSC/Van Ommen N.V. te Antwerpen een naamswijziging door. De nieuwe naam is Eurolloyd Verzekeringen.

De naamswijziging heeft alles te maken met de gewijzigde strategie. Tot nu toe mocht het bedrijf zich verheugen in een grote naamsbekendheid bij ‘insiders’ in de verzekeringsbranche zoals tussenpersonen, verzekeringsmaatschappijen en Lloyd’s Underwriters. Eurolloyd wil het intermediair beter kunnen ondersteunen door de particuliere en zakelijke consumenten meer bekend te maken met de gespecialiseerde verzekeringsproducten die het verzekerings-bedrijf heeft ontwikkeld. In de afgelopen jaren zijn deze producten op de markt gezet via een netwerk van meer dan 2500 assurantieadviseurs.

De naam Eurolloyd vindt zijn oorsprong in de naam van de gelijknamige verzekerings-maatschappij die in 1919 werd opgericht door de toenmalige firmant, B. van Ommen, overgrootvader van de huidige directeur.

De vennootschap die thans onder deze naam de toekomst in gaat, is opgericht in 1835 en staat onder directie van de heer Hans B. van Ommen RMiA.