actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

14 december 2001

CRISIS IN DE CO-ASSURANTIEMARKT - 7
Langs deze weg willen wij u allereerst bevestigen dat Lugt Sobbe voor alle lopende beurs brandverzekeringen prolongatievoorstellen heeft kunnen realiseren. Indien er sprake is van een wijziging van voorwaarden of premies, dan zijn deze wijzigingen aan het intermediair toegezonden en bekend gemaakt. In alle gevallen is sprake van 100% risicodekking bij 1e klasse verzekeraars ter beurze en/of Lloyd's Underwriters. In de loop van de afgelopen maanden hebben diverse verzekeraars hun deuren ter Beurze gesloten.

Zojuist is bekend geworden dat weer een grote verzekeraar (St.Paul International Insurance Company) in run-off is gegaan. Dit heeft zeer grote gevolgen voor de prolongatie van zeer veel zakelijke verzekeringen.

De huidige crisis in de verzekeringsmarkt is van een orde die voor velen onverwacht groot is. Alhoewel de resultaten van herverzekeraars in de afgelopen jaren bijzonder slecht waren, is pas in juli 2001 een krachtige wens tot herstel van de premieniveau's doorgedrongen tot de markt.
Na de opzeggingen van de facultatieve faciliteiten is ook de treaty-markt opgezegd.
Na deze opzeggingen hebben de aanslagen in de USA plaatsgevonden. Dit alles heeft grote gevolgen voor de mogelijkheden om tijdig vervangende dekking te vinden.

Mocht u als gevolmachtigde betrokken zijn op verzekeringen waarvan een deel van de dekking ontbreekt terwijl er geen sprake is van een ondertarievering of slecht schadeverloop, dan kunnen wij u melden dat wij voor onze Lloyd's volmacht een aandeel kunnen aanbieden door co-assurantie toe te passen. In dat geval wordt dus een vervangende polis afgegeven op basis van de voorwaarden NBUG "Beurspolis voor bedrijven".
Deze treft u ook aan op onze website: www.maatwerkpolis.nl.
Het aandeel dat u als gevolmachtigde mag blijven tekenen, tekent u terug op de vervangende co-assurantiepolis als leidende assuradeur. Het afgeven van een vervangende polis is noodzakelijk omdat het ons niet is toegestaan om mee te tekenen op polissen van andere tussenpersonen.

OPSLAGRISICO'S EURO'S
Mocht u overigens problemen ondervinden bij het verzekeren van geldrisico's m.b.t. de wisseling van de gulden en de Euro, dan kunt u ons ook benaderen voor het participeren in de dekking mits er sprake is van een voor ons aanvaardbare leidende ervaren verzekeraar.

VOORLOPIGE DEKKING "BRAND" GEWIJZIGD
De mogelijkheden voor het aanbieden van "voorlopige dekking" zijn recentelijk volledig gewijzigd. Details over deze wijzigingen en alle andere recente ontwikkelingen worden door ons steeds op internet geplaatst. U treft deze informatie doorgaans aan onder de Nieuwsknop van onze website: www.eurolloyd.nl.
U treft de Nieuwsknop aan op de website nadat u deze heeft doorgestart. Wij spreken de hoop uit dat wij u met bovenstaande informatie van dienst zijn.

Hoogachtend,
Lugt Sobbe & Co
dienstverlening agenturen