actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken

17 oktober 2001

Geachte heer, mevrouw,

In de afgelopen jaren hebben wij u regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op de nationale en internationale verzekeringsmarkten.

Zo informeerden wij u ook over de "last minute" opzeggingen die wij van vele verzekeraars hebben ontvangen n.a.v. de opzeggingen die deze verzekeraars van de zijde van hun herverzekeraars hadden ontvangen.

EN NU IS ER WEER EENS GOED NIEUWS!
Van de zijde van de verzekeraars die op de verzekeringsmarkt van Lloyd's of London via Lugt Sobbe betrokken zijn op de Beurspolis voor Bedrijven, hadden wij nog steeds nog geen collectieve opzeggingen ontvangen n.a.v. de gebeurtenissen in de USA. Hieruit vloeit voort dat deze verzekeringen ongewijzigd zijn geprolongeerd.

VERHOGING LIMIETEN
In verband met de overstap naar de Euro en omdat onze limieten voor deze verzekeraars reeds jaren niet waren gewijzigd, is thans de nieuwe acceptatielimiet voor nieuwe aanvragen gesteld op Euro 12.500.000,- per risico adres. Dat is dus het maximum voor de combinatie van alle gebouwen, bedrijfsinventaris, goederen,reconstructie van administratie, bedrijfsschade en milieuschade. Voor verzekeringen van grotere omvang dienen wij overleg te plegen met underwriters indien wij geen andere verzekeraars op de co-assurantiemarkt kunnen interesseren voor deelname.
Het verheugt ons bijzonder u dit nu reeds te kunnen melden. Wij hopen dat ook spoedig bericht komt van de andere verzekeraars die via de co-assurantiemarkt in Nederland werkzaam zijn.

Inmiddels tekenen wij met vriendelijke groet,

LUGT SOBBE & CO. B.V. Verzekeringen
Directie