actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken
Amsterdam/Antwerpen, 6 juni 2000

Speciale E.K. mantelpolis van Lugt Sobbe Verzekeringsgroep voor het onafhankelijke intermediair

Tijdens het komende E.K. hebben alle landenteams de beschikking over een locatie elders in Nederland of België, waar de spelers dagelijks trainen en rusten. Deze locaties liggen nadrukkelijk buiten de steden waar de wedstrijden gespeeld worden.

Het is denkbaar dat supporters op bezoek gaan bij "de tegenstander van morgen" en dan is het ook denkbaar dat deze supporters slaags raken met andere supporters en de politie en vervolgens schade aan eigendommen van ingezetenen toebrengen: vandalisme.

Het risico van dit soort vandalisme is veelal niet of beperkt gedekt op de opstalverzekeringen van particulieren en ondernemingen. Dit heeft geleid tot de vraagstelling of hier voor het assurantie-intermediair een taak ligt door vandalisme-verzekeringen aan te bieden.

Vraag/aanbod
Aangezien het economisch onuitvoerbaar is om verzekeringsovereenkomsten op individuele basis aan te bieden en af te sluiten, is gekozen voor een verzekeringsvorm op collectieve basis per portefeuille.

Verzekerd gevaar:
Schade aan verzekerde gebouwen - voor zover niet op de voorwaarden van de elders reeds lopende verzekering gedekt - veroorzaakt tijdens een incidentele collectieve geweldsmanifestatie (supportersrellen) verband houdende met het E.K. voetballen dat gehouden wordt vanaf 10 juni 2000 t/m 2 juli 2000.

Risicodekking:
De risicodekking geschiedt op basis van premier risque. De maximale schadevergoeding is 1% van de elders verzekerde herbouwwaarde met een maximum van Euro 75.000,- per schade. Er is een eigen risico van toepassing van Euro 75,- per gebouw.

Premie:
De premie wordt berekend over de totale verzekerde som van alle gebouwen die op 1 juni 2000 via de tussenpersoon verzekerd waren. Indien niet gelegen in de steden Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Charleroi, Brussel, Brugge of Luik is de premie 0,02 o/oo (2 cent pro mille) verschuldigd over de totale verzekerde som, ongeacht bij welke verzekeraar ondergebracht. Voor de eerdergenoemde 6 speelsteden is de premie 0,04 o/oo (4 cent pro mille). Bij een gemiddelde portefeuille met 500 woningen en 50 bedrijfsgebouwen kan de totale waarde oplopen tot Euro 60.000.000,- en de premie is dan Euro 1.200,- voor de dekking van de hele portefeuille (bij het laagste tarief).

De mantelpolis biedt dan voor alle cliënten van de tussenpersoon secundaire dekking.

Op dit tarief is een no-claim van toepassing van 20%.

Doelgroep:
Assurantie tussenpersonen die hun huidige cliëntenkring absolute zekerheid willen geven m.b.t. de risicodekking voor schade veroorzaakt door vandalisme tijdens het E.K. De tussenpersoon kan zijn cliënten van deze dekking op de hoogte brengen d.m.v. een advertentie of mailing.

Voorwaarden:
De speciale verzekeringsvoorwaarden m.b.t. deze mantelverzekering zijn gebaseerd op de Beurspolis voor Bedrijven.

Lugt Sobbe & Co. B.V. - Amsterdam
LSC/Van Ommen N.V. - Antwerpen