actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken
PERSBERICHT
Amsterdam, 5 november 1999

"Meet your colleagues"

Onder dit motto organiseerde de assuradeuren Lugt Sobbe & Co in het Assurantie Beurs Centrum een buffet lunch als informeel ontmoetingspunt tussen acceptanten ter beurze en een groep collega's van deze acceptanten werkzaam in Lloyd's London.


Het doel dat de initiatiefnemers voor ogen hadden was het kweken van meer respect voor elkaars plaats in de co-assurantiemarkt(en). De mondiale concurrentie in de verzekeringswereld leidt er toe dat verzekeraars elkaars kennis van markt en voorwaarden in steeds mindere mate erkennen.
Het gevolg is dat alleen de prijs nog telt en dat het instituut van co-assurantie geweld is aangedaan. Met als resultaat dat in de verzekeringsmarkt instabiliteit kan ontstaan. In de uitnodigingen aan de gasten was reeds een voorschot op deze stelling genomen.

Klik op foto voor vergroting

Lloyd's Underwriters bezochten Lugt Sobbe & Co binnen het kader van de aan deze assuradeur verleende volmachten en de directie van Lugt Sobbe & Co vond dit een uitstekende gelegenheid om hen eens kennis te laten maken met het fenomeen "Assurantie Beurs" zoals dat sinds jaar en dag in Nederland wordt uitgeoefend.

Voorafgaande aan de lunch heeft de heer Botter de gasten namens het bestuur van de Vereniging Assurantie Beurs Amsterdam (VABA) verwelkomd waarna een korte maar heldere video-presentatie werd vertoond.

Met een klinkende "lel met de bel" gaf de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs de heer Joop Waterreus het woord aan de heer Philip Armstrong, (Voorzitter van de Lloyd's European Union Working Group). Deze "working group" onderzoekt de invloed van de wetgeving binnen Europese Unie alsmede de richtlijnen van de Europese Commissie met betrekking tot verzekeringsproducten en met name met betrekking tot Lloyd's. Hij richtte op onnavolgbare wijze namens de groep een dankwoord tot de collega's in Amsterdam.
Hij liet niet na om een plaagstoot uit te delen door te vermelden dat hij had vastgesteld dat Eurolloyd Verzekeringen ook hier berucht was vanwege de niet aflatende stroom van verzekeringsvoorwaarden en vertalingen daarvan sinds de introductie van de nieuwe beurspolissen uitgebreide gevaren en de milieupolis (MSV).

Het bestuur van de VABA liet de aanwezigen nog vereeuwigen door fotograaf Gé Dubbelman.
Na afloop van de ontmoeting waren zowel de Engelsen als de Nederlanders zeer te spreken over het nut van ontmoetingen als deze op informele basis. Inmiddels zijn ook vele schriftelijke reacties ontvangen waaruit de gasten zich in vergelijkbare bewoordingen uitlaten.