actueel nieuws terugklik om pagina af te drukken
Leegstaande gebouwen

Het verzekeren van leegstaande gebouwen is geen gemakkelijke zaak. Wij hebben het niet over gebouwen die voor de sloop bestemd zijn. Wel over een hotel dat zal worden gerenoveerd, een restaurant dat gedeeltelijk door brand is verwoest en herbouwd moet worden of om gebouwen waarvoor nog geen definitieve bestemming of huurder is gevonden. Lugt Sobbe biedt u thans een structurele oplossing voor de verzekering van die gebouwen.

Belangrijk is dat vastgesteld kan worden dat het gaat om gebouwen waarvoor het normale en gebruikelijke onderhoud blijft plaatsvinden. Ons verzekeringsvoorstel ziet er alsvolgt uit:

ACCEPTATIENORMEN
Geen achterstand in staat van onderhoud. De verzekerde is verplicht de staat van de gebouwen wekelijks of vaker te laten controleren door een daartoe gemachtigde persoon.
Er moet sprake zijn van een geplande leegstand. Daaronder wordt verstaan:
- De gebouwen staan te koop of te huur geregistreerd.
- De verzekerde is in afwachting van toestemming van de overheid om te renoveren.
- De (toekomstige) huurder is in afwachting van toestemming van de overheid om zich te vestigen.
- Zodra 'onbewoond' moet electra worden afgesloten.

CONDITIES
Voorwaarden: brand/vliegtuig/stormschade
Contractsduur 12 maanden aflopend. Verlenging wordt uitsluitend overwogen na herbevestiging van acceptatie.
Eigen risico fl. 2.500,- per schade.
Maximale acceptatie limiet bedraagt fl. 7.500.00,-.

Bij herstel van de schade volgt schadevergoeding op basis van herbouwwaarde. Indien geen herstel van de schade zal plaatsvinden volgt schadevergoeding op basis van verkoopwaarde (verschil tussen verkoopwaarde voor en na de schade).

No-claim korting
Indien schadevrij, wordt restitutie van premie verleend op basis van het verschil tussen de berekende premie en de premie die verzekeraars berekenen voor het verzekeren van de gebouwen gedurende de eerste twee jaren nadat de gebouwen weer in gebruik zijn genomen. Het recht op deze teruggave van premie komt te vervallen indien en zodra de (nieuwe?) eigenaar besluit om de gebouwen - nadat deze weer in gebruik zijn genomen - bij andere verzekeraars te verzekeren.

AANDACHTSPUNTEN
Bewaking
Liggen de gebouwen buiten de bebouwde kom, dan is de verzekerde verplicht om een persoon aan te stellen die woonachtig is in de directe nabijheid van de gebouwen, die daarop permanent toezicht heeft.

Moraliteit
Het is van het grootste belang dat u dit product alleen aanbiedt aan cliënten waarvan u in voldoende mate zekerheid heeft omtrent de uitstekende moraliteit.

LUGT SOBBE & CO.B.V. Amsterdam
tel: 020-6737577 fax: 020-6730023
Ruim 160 jaar 'bijzonder' in verzekeringen